понеділок, 26 лютого 2024 р.

Туристичний путівник «Ріміні (Італія) XXІ століття на вітрах історії»


  26  лютого у Лубенській міській бібліотеці  для дорослих імені Володимира Леонтовича  у рамках проєкту «Мандрівка без кордонів» відбувся  туристичний путівник до італійського містечка Ріміні.

Модератором заходу виступив методист ДЮКСОТ «Валтекс» Микола Полонський, представила активного любителя подорожей провідний бібліотекар Людмила Спесивцева.

 Ріміні - провінція в Італії,  місто, що розкинулось на узбережжі Адріатичного моря, у регіоні Емілія-Романья, розташоване за 114 кілометри від Болоньї та всього за кілька кілометрів від однієї з найменших держав світу — Сан-Марино.Користувачі книгозбірні  дізнались багато пізнавальної інформації   про містечко, що   було важливим  транспортним центром у часи Римської імперії,  заснування якого припадає на 268 рік до нашої ери. Отож  мали нагоду почути   та побачити світлини розкішних  пляжів, блакитного моря, тісних вуличок,  старовинних будівель. 

       Презентація, підготовлена  модератором, узагальнила  блок  змістовної інформації,  історичних відомостей про Арку Августа, найдревнішу арку Древнього Риму, античну споруду Ворота Монтанара, міст Тіберія, амфітеатр, замок  Сізмондо.

       Доречно було почути і про італійського кінорежисера Федеріко Філліні, вихідця з Ріміні, переглянути фрагменти фільму за його участі , а ще послухати італійських мелодій аби  додати віртуальній подорожі  романтичного характеру.


         

      

     

Немає коментарів:

Дописати коментар