середу, 14 лютого 2024 р.

Ліричне рандеву «Всьому початок є любов»



   13 лютого, напередодні Дня закоханих,     Лубенська міська бібліотека для дорослих імені Володимира Леонтовича  на ліричному рандеву зібрала користувачів книгозбірні: пересічних лубенців,  що вірять в силу кохання, одинадцятикласників Академічного ліцею імені братів Шеметів, які завітали  на ліричний інвент  у супроводі бібліотекаря ліцею  Нелі Водолазської, щоб почути  про любов, що «водить  сонце і світила», запалює серця, а  найсильніших, найсміливіших особистостей, незалежно від віку,  статків, смаків і уподобань робить  толерантними, палкими та пристрасними,  штовхаючи на найнепередбачуваніші вчинки!

 Отож  спільно з бібліотечними працівниками  гості заходу розглянули персоналії таких постатей як  Богдан  Хмельницький, Леся Українка, Ольга Кобилянська, Павло Тичина, Василь Стус та Василь Симоненко. Кого кохали ці відомі українці та українки, кому писали трепетні листи, освідчувалися у коханні, кого брали за дружин та чоловіків, та хто з панночок став передумовою  національно-визвольної війни в Україні  у 17 столітті тепер добре знають активні лубенці, а головне – молодь.

Ліриче рандеву емоційно оживили документальні відеоролики, вірші про кохання. Родзинкою заходу стали виступи  керівників гуртків ЦДЮТ Наталії Ковп та Ісуса Чорнія: уривок з новели О.Генрі «Дари волхвів»,  учениці ОЗ «Засульський ліцей»,  учасниці гуртка «Vmаrt» Антоніни  Коваленко. Оваціями загал зустрів і дебют пісні про кохання на слова поетеси, прозаїка, члена НСПУ Раїси Плотнікової у виконанні Ісуса Чорнія.

Гарним доповненням  зустрічі стала книжкова виставка «Світле почуття любові».

 Лубенська міська бібліотека для дорослих імені Володимира Леонтовича вітає  усіх  закоханих з  прийдешнім святом. Кохайте, будьте коханими, розкривайте палкі серця для любові!



 

 

















Немає коментарів:

Дописати коментар