четвер, 2 березня 2023 р.

Творча зустріч «З доріг-стежок, де Слово, Я і Час» (до 65-річчя від дня народження поетеси Наталії Баклай)

 


По-весняному тепло, сонячно та незабутньо було 1 березня у Лубенській міській бібліотеці ім. В. Леонтовича на творчому вечорі поетеси, прозаїка, члена НСПУ, НСЖУ, лауреатки численних літературно-мистецьких премій Наталії Баклай, яка ділилася з  лубенцями та гостями міста, шанувальниками її творчого слова, найсокровеннішим – віршами, а ще приймала щирі вітання  з  нагоди  ювілейного дня народження, який відсвяткувала днями.

Зала книгозбірні зібрала повний аншлаг,  бо поетесу люблять і поважають, читають та залюбки перечитують, черпаючи у її поезії енергію життя, людської щирості, справжності, що  пульсує у кожному рядку її творчих доробків – 16 книг. 

Пошановувачі творчості Наталії Баклай з цікавістю слухали завідуючу книгозбірні Світлану Голуб, ведучу заходу, яка відкрила фіранку  життєвого і творчого шляху  поетеси.

А от  на гостину до літературної світлиці Наталії Баклай запросила усіх присутніх онучка поетеси Оксанка, продекламувавши на загал вірш «Світлиця». Як і годиться,  господиня-ювілярка на літературні смаколики не поскупилася, слухали, затамувавши подих: про національне, патріотичне, таке щемливе та болюче, що випало на долю українців, про батьківську хату, про дитинство і юність, про любов.

Привітання на адресу творчої  ювілярки  пролунали з вуст  начальника Управління культури мистецтв Юрія Литовченка, який наголосив на безмежному літературному таланті поетеси, побажавши їй нових ліричних шедеврів. 

 Слова добра, любові, творчого горіння були  урочисто виголошені Наталії Баклай головою  Лубенської міськрайонної організації Всеукраїнського товариства «Просвіта», поетом Олександром Печорою, головним редактором громадсько-політичної газети «Лубенщина» Олександром Міщенком, поетом Анатолієм Устименком.




            Справжнім подарунком іменинниці та гостям творчого вечора стали   музичні композиції на слова Наталії Баклай у виконанні квартету  «Сузір’я,  музиканта Анатолія Супруна, який, до речі, присвятив ювілярці власного вірша,  музиканта, викладача Лубенської мистецької школи Сергія Дуди та його вихованця Святослава Карпця.











         Додала оптимізму усім і  відеокліп  у виконанні квартету «Гілея» «Моя Україна».

            Припала до серця публіці і новела прозаїка «Ворогині», яку продекламувала  поціновувачка творчості, лубенка Наталія Медведовська.

                 Лубенська міська бібліотека ім. В. Леонтовича приєднується до усіх вітань на адресу Наталії Баклай  і щиро бажає іменинниці творчих злетів, адже «не все ще написалось і збулося», добробуту, оптимізму та миру. Многая літа Вам, Наталіє Михайлівно!

 

 



 

Немає коментарів:

Дописати коментар