понеділок, 27 березня 2023 р.

Презентація збірки "Україна непереможна"




26 березня у Лубенській міській бібліотеці для дорослих ім. В. Леонтовича  відбулася  презентація збірки громадянської лірики під символічною назвою «Україна непереможна».

Упорядником презентованого творчого доробку є український літератор,  поет,  гуморист, пісняр, член НСЖУ Олександр Печора.



 Збірка  наповнена віршами 70 українських поетів з різних куточків України і є  своєрідним дарунком  усім бійцям «за кращу долю вільної й залежної від кожного з нас України».

        Патріотична поезія  корифеїв поетичного слова України гучно лунала  у читальному залі книгозбірні,  запалюючи незгасимий вогонь світла, добра правди і любові у серцях  щирих українців. Вірою в перемогу були сповнені  виступи майстрів пера  Наталії Баклай, Олександра Міщенка, Ніни Третяк, Бориса Кононенка, Ольги Хало, Олександра Печори, Олега Бородая.









 Олег Бородай, поет, бард,  що воює в лавах Національної гвардії, «з автоматом віршуючи  рядки»,  отримав на поетичному бенефісі з рук депутата Лубенської районної ради Олега Кулика диплом лауреата літературно-мистецької премії ім. В. Симоненка, яким він удостоєний цьогоріч за творчий доробок «Релаксація душі».

Олег Бородай порадував публіку патріотичними піснями гри на гітарі як  власного авторства, так і на слова побратимів – військовослужбовців. Розповів і про фронт: воює зараз на Бахмутському напрямку. Поет, що стоїть на захисті України, подарував  книгозбірні  свою прозову книгу   на воєнну тематику «Вогневий вал». Навзаєм завідуюча книгозбірні Світлана Голуб побажала йому подальшої плідної реалізації невичерпного творчого потенціалу.

Декілька слів про  події сьогодення сказав і тато Олега Бородая  Микола Андрійович, який як і всі щирі українці вірить у якнайшвидшу перемогу. 

Життєствердно лунала  у читальній залі книгозбірні і  українська пісня у виконанні співака, композитора, соліста гурту «Українська Швейцарія» Анатолія Куценка.  «Понад усе нам Україна» - пісня на музику композитора, яка ввійшла до презентованої збірки і вже встигла  запасти  у серця лубенців.


  Отож  думки поетів злились воєдино: Україна непереможна, бо її прагнення волі, любові до слова, української пісні – національних цінностей та традицій,  не здолати жодному ворогу!

 






 

Немає коментарів:

Дописати коментар