четвер, 11 травня 2023 р.

Фіто-подорож «Шукайте лікаря в природі»

 


11 травня  користувачі Лубенської міської бібліотеки для дорослих ім. В. Леонтовича  у рамках проєкту «Бібліотеки за здоровий спосіб життя» здійснили фіто-подорож «Шукайте лікаря в природі». Інтелектуальний вояж цілющою флорою став пріоритетним для лубенців, які  люблять природу, користуються її дарами та  поглиблюють свої знання з рослинного світу та  народної медицини.

Спікерами заходу виступили бібліотекар Юлія Давиденко та Тетяна Шевчеко, кандидат сільськогосподарських наук,  старший науковий співробітник Дослідної станції лікарських рослин Інституту агроекології і природокористування Національної академії аграрних наук України.


Дякуючи Тетяні Шевченко, читачі книгозбірні дізнались  про чудодійні властивості таких рослин як лаванда, чебрець, нагідки, м’ята… Довідались і про секрет успіху римських полководців: під час  ділових перемовин столи конференц-зали натирались м’ятою аби рішення були виваженими, а зустрічі- безконфліктними. Цікаво було послухати і про траволікування   у різні періоди існування людства, і про аптечну справу на Лубенщині, ну і звісно, історію розвитку  Дослідної станції лікарських рослин, що бере свій початок з 1916року, нині є провідною установою в галузі лікарського рослинництва в Україні та візитівкою  Лубенської ОТГ.

Учасники заходу розгадували кросворди, а імунітет підвищили смакуванням фіточаю «Козацький»,  вирощеним Дослідною станцією лікарських рослин!

 

 







 

Немає коментарів:

Дописати коментар