понеділок, 29 травня 2023 р.

Успіхи і досягнення вихованців гуртків ДЮКСОТ «Валтекс»

 


27 травня, напередодні Всеукраїнського дня краєзнавства, у Лубенській міській бібліотеці для дорослих ім. В. Леонтовича відбулося  підсумкове засідання вихованців гуртків «Спортивний туризм» і «Географічне краєзнавство» ДЮКСОТ «Валтекс».

Керівник  гуртка «Спортивний туризм» Микола Полонський  розповів про історію розвитку краєзнавства від найдавніших часів до початку XX століття, акцентуючи увагу на І  всеукраїнській  краєзнавчій конференції, що відбулася 28-31 травня 1925 року. Ознайомив з публікаціями журналу «Краєзнавство» - друкованого органу Українського комітету краєзнавства, що видавався у 1927-1930 роках.  На  шпальтах видання неодноразово друкувалася  краєзнавча інформація та дослідження  про Лубенщину.


 Наступним етапом  засідання стало нагородження вихованців гуртіків. За перемогу у 48 Харківській обласній геологічній олімпіаді грамоти  отримали вихованці  гуртка «Георгафічне краєзнавство».

Грамоти Департаменту освіти і науки Полтавської ОВА вручено і переможцям  ІІ  (обласного) етапу Всеукраїнського зльоту юних туристів-краєзнавців – вихованцям гуртків «Спортивний туризм», «Екологічне краєзнавство» та «Географічне краєзнавство».

Засідання стало прощальним для вихованців гуртка «Спортивний туризм» - випускників 11-Б класу загальноосвітньої школи №1, адже попереду шлях у доросле життя.  А от перегляд фотосвітлин повернув присутніх до 2017 року, коли сьогоднішні випускники почали робити перші кроки в туризмі та краєзнавстві. За ці роки були участі у краєзнавчих конференціях, перемоги і призові місця у Всеукраїнських конкурсах і експедиціях учнівської молоді з дослідженнями історії і природи нашого краю.





Бібліотечні працівники привітали молодь з Всеукраїнським днем краєзнавства, вручивши на добру згадку закладки з логотипом книгозбірні та  висловивши переконання, що   здобуті знання знадобляться у житті, а для когось, можливо,  краєзнавство стане  складовою майбутньої професії.  Отож успіхів,  подальших перемог вам, молодь, у краєзнавстві та житті!















Немає коментарів:

Дописати коментар