понеділок, 15 травня 2023 р.

Книжкова виставка-персоналія «Гетьман Павло Скоропадський у світлі історичних фактів»

 


До 150-річчя від дня народження Павла Скоропадського (15 травня 1873–26 травня 1945), українського військового, державного, політичного та громадського діяча в Лубен представлена книжкова виставка-персоналія «Гетьман Павло Скоропадський у світлі історичних фактів», яка містить видання про його громадсько-політичну діяльність й життєвий шлях.

Павла Скоропадського можна назвати однією з найбільш суперечливих постатей в історії України – досі не стихають дискусії щодо оцінок його діяльності як політичного і державного діяча.

У ході Першої світової війни почалося падіння імперій, у Центрально-Східній Європі поставали національні держави. На боротьбу піднялися й українці.

Українська Держава (29 квітня – 14 грудня 1918 року), очолювана Скоропадським, була однією з форм української державності й одним з етапів національно-визвольних змагань.

Історики по-різному оцінюють постать гетьмана. Проте без знань про нього та період його правління неможливо сформувати вичерпне уявлення про Українську революцію 1917–1921 років, яка є важливою віхою в історії української державності.

Немає коментарів:

Дописати коментар