неділю, 21 травня 2023 р.

Віртуальна подорож «Мандруємо до Піднебесної»

 

18 травня у  Лубенській міській бібліотеці ім. Володимира Леонтовича   у рамках проєкту «Мандрівки без кордонів» відбулася віртуальна подорож  «Мандруємо до Піднебесної». Користувачі книгозбірні  цього разу побували у Китаї,  третій за величиною та  першій за кількістю населення країні  світу.

      Модераторами  подорожі виступили Олександр Мірошниченко, український художник, член НСХ України та його дружина Наразі переглянули  світлини та відеоролики про Китай, насолодилися китайською музикою та взяли на замітку цікаві факти про далеку країну, що є батьківщиною таких винаходів як  зубна щітка, компас,  порох, фарфор, сірники, парасоля. Корисно було дізнатись  і про древній Китай, де  списування під час іспиту на посаду державного службовця каралося смертю,  а у футбол грали ще 1000 років до нашої ери. Тетяна, які жили і працювали в Китаї впродовж чотирьох років, в місті Гуанчжоу, в компанії  європейського брендового взуття «Antonio Biaggi
». Тож було  цікаво почути про звичаї і побут, медицину,  освіту, китайську кухню, символізм у іменах новонароджених дітей, відпочинок , а його у китайців не так багато, постійна праця і один вихідний у середнього класу – у день заробітної плати.



 

  Віртуальна подорож  завершилася гучними оплесками подружжю Мірошниченків, вдячністю за  позитивні емоції, якими збагатились любителі далеких вояжів!

 




Немає коментарів:

Дописати коментар