четвер, 25 травня 2023 р.

Зустріч з психологом у рамках Європейського тижня громадського здоров’я

 


25 травня у  рамках Європейського тижня громадського здоровя у  Лубенській міській бібліотеці для  дорослих ім. В. Леонтовича відбулася зустріч з психологом. Консультації як   уміло тримати баланс  роботи і відпочинку,  завжди бути в тонусі та за будь-яких обставин користувачі книгозбірні отримали від  психологині мобільної бригади соціально-психологічної підтримки БФ  «Посмішка ЮА» Вікторії Соляник, а  співдоповідачами виступили Олена Комарова, соціальний працівник  мобільної бригади, та   Юлія Давиденко, бібліотекар книгозбірні.


Розпочали з тренінгової гри асоціацій, пов’язаних з роботою  та відпочинком.  У переліку змістовного дозвілля  користувачі називали  прогулянки з тваринами,  домашнє спілкування, кулінарію, скандинавську ходьбу, річку, і, що відрадно, читання книг та відвідини книгозбірні. Як виявилося, учасники тренінгу, а це люди старшого покоління, вміють відпочивати, ведуть  здоровий спосіб  життя  і у них є чому повчитись заклопотаним сучасникам.




На замітку взяли  пораду психологині щодо вранішньої гімнастики, втілення у  життя японського підходу щодо зміни звичок, висвітлених у книзі Сари Гарві «Кайзен», яку Вікторія Соляник чемно подарувала книгозбірні з власної колекції.

Не  залишили поза увагою і книжкову виставку «Радимо почитати», оформлену бібліотекарем Юлією Давиденко,  де кожна книга - мотиватор  відмінного емоційного, психологічного та фізичного станів самопочуття.

 




Немає коментарів:

Дописати коментар