середу, 12 квітня 2023 р.

Виставка-порада "Весняні клопоти в сад-городі"

 

Весна – найвідповідальніша пора всіх, хто працює на землі. За 92 весняних дні погода зміниться від заметілей і холоднечі в перші березневі дні до спеки і буяння садів у кінці травня. За цей час городник повинен виростити і висадити розсаду теплолюбних рослин,  висіяти насіння всіх культур і уже збирати редиску, зелень салатів, шпинату, щавлю, різноманітних видів цибулі.

У саду на початку весни ще треба затримувати вологу, обрізувати дерева і кущі, в квітні-травні – милуватись буйністю цвітіння всіх дерев, а після цього поливати, підживлювати, обприскувати, щоб зберегти зав’язь і урожай.

На пасіці потрібно ретельно переглянути сім’ї після зимівлі, укріпити слабкі гнізда, розширити їх і розмножити, готуючись до головного медозбору. В кінці травня може настати пора перших медоносів.

Особливе захоплення викликають перші квітки весни – проліски, кущі форзиції, тюльпани, розмаїтись ірисів, катран, півонії, деякі сорти якої зацвітуть уже в травні. Їх слід підживити, розпушити землю і зрошувати.

Щоб своєчасно виконати всі роботи, треба працювати напружено, використовуючи кожну  можливість, кожну вільну хвилину, а в цьому вам допоможе література, яка представлена на книжковій виставці-пораді «Весняні клопоти в саду-городі», де в доступній для широкого кола читачів формі наведено рекомендації щодо ведення сезонних робіт у саду, на городі, пасіці та у квітнику.

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар