понеділок, 24 квітня 2023 р.

Виставка-ім'я «Одвічний поклик лебединої зграї»

 


«В епоху тиранії суспільної думки вчинками більшості людей керують пристосуванство і міркування престижу», — вважав Земляк, доводячи, що можна жити по совісті

Видатному українському письменнику, кіносценаристу, лауреату Шевченківської премії Василю Земляку наприкінці квітня виповнилося б 100...

Творчість Василя Земляка з перших його серйозних кроків у літературі привернула до себе увагу, а після появи «Лебединої зграї» письменник на тривалий час став об'єктом дискусій про українську прозу 70-х років, хоча спершу критика була не вельми одностайною в оцінці цього роману. Та все ж разом із другою книгою («Зелені Млини», 1976) цей твір був відзначений 1978 pоку Державною премією України ім. Т. Шевченка.


«В українській літературі середини XX ст. творчість Василя Земляка посіла своє, належне їй місце – серед явищ найпомітніших. Порівняно невеликий за обсягом доробок з виразним звучанням у літературному процесі свого часу, неповторним колоритом надійно прописаний на стильовій палітрі нашого письменства». Так сказав про письменника Григорій Сивокінь.

Більше про життя і творчість  Василя Земляка ви можете дізнатися завітавши до Лубенської міської бібліотеки для дорослих імені Володимира Леонтовича та ознайомившись з літературою представленою на книжковій виставці «Одвічний поклик лебединої зграї».

Немає коментарів:

Дописати коментар