четвер, 27 квітня 2023 р.

Стартував XVIII обласний зліт юних туристів-краєзнавців



26, 27 квітня на базі Лубенської міської бібліотеки
ім. В. Леонтовича розпочався XVIII обласний зліт юних туристів-краєзнавців. Лубенщину у форматі онлайн представляли вихованці краєзнавчих гуртків ДЮКСОТ «Валтекс».

На І етапі – «Творчі майстерні» за напрямками історичного краєзнавства, екології, геології свої роботи захищали Назаренко Вікторія «Микола Сенчило: лубенські шляхи Василя Стуса», Семенова Ярослава «Екологічні особливості природних об’єктів дендропарку  Лубенського лісотехнічного фахового коледжу»,  Мацюця Ярослав «Висачківський  пагорб – геологічна пам’ятка Полтавщини».


На секції «Архіологія» Мостовенко Назар  виступив з доповіддю  «Археологічна розвідка в урочищі Замок с. Городище Лубенського району», Сухопара Микита на секції «Географічне краєзнавство» представив   роботу «Мікрокліматичні  відмінності в м. Лубни та вплив зелених зон на їх формування», Поліна Стукан на секції  «Етнографія»  презентувала краєзнавчу розвідку «Василь Милорадович – штрихи до біографії». 

Попереду  оцінювання робіт, тож  віримо в успіхи лубенських краєзнавців, щиро бажаючи їм наукових досягнень на усіх пройдених етапах!

 До слова, 4-5 травня  пройдуть змагання на туристсько-краєзнавчому маршруті.

 




Немає коментарів:

Дописати коментар