середу, 5 квітня 2023 р.

Гурман-вечір «Американка з українським серцем»


         5  квітня  у Лубенській міській бібліотеці ім. В. Леонтовича  відбувся гурман-вечір «Американка з українським серцем», присвячений 70-річчю співачки Квітки Цісик. 

Гості книгозбірні завдяки бібліотечним працівникам та спікерці заходу Тамарі Бірюковій, журналістці газети «Вісник»,  по-новому відкривали для себе образ талановитої вокалістки, ювілей якої урочисто відзначається на державному рівні та ім’ям якої названо одну з вулиць Лубен.

 Голос Квітослави-Орисі Цісик (сценічний американський псевдонім Кейсі), який, пролунавши за кордоном 22 мільярди разів   з екранів кінотеатрів, на телебаченні, радіоефірах,  звучав і у книгозбірні.

  

       Тамара Бірюкова, журналістка газети «Вісик», розповіла багато цікавих фактів  з життя співачки. Дізнались і  про відвідини України у 1983 році, і про  мрію  Квітки Цісик: дебютувати  з концертами в Україні, якій, на жаль,  через невиліковну хворобу,  не судилося здійснитись.  Переглянули інтерв’ю, зроблене зі співачкою у 1992 році українським музичним діячем Олександром Горностаєм,  а ще довідались про найбільшого популяризатора її творчості в Україні –  американця Алекса Гутмахера, який проводить  вечори пам’яті Квітки Цісик, а кошти спрямовує на придбання мамографів  для українських лікарень.

        У подарунок учасники заходу отримали свіжий номер газети «Вісник» зі статтею Тамари Бірюкової «Квітка Цісик – американська українка».

        Душа Квітки Цісик  живе серед нас, а свідченням цьому є захоплення у очах користувачів книгозбірні, гучні аплодисменти  спікерці Тамарі Бірюковій, квіти, подарованій їй читачем Миколою Холодняком,  та бажання  відвідувачів не розходитись додому, а послухати пісень у виконанні талановитої співачки з унікальним голосом.








 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар