понеділок, 3 квітня 2023 р.

Виставка - персоналія «Олесь Гончар у духовному просторі України»

 


3 квітня виповнюється 105 років від дня народження письменника, публіциста, критика, громадського та державного діяча, літературознавця, ОЛЕСЯ ГОНЧАРА, автора «Тронки», «Людини і зброї», забороненого на 20 років роману «Собор»… 

Письменника, який  отримав низку нагород та премій  від «совєтів» і який водночас не погоджувався  писати хвалебні твори про представників  радянської влади, за що отримував листи із погрозами. Коли йому  запропонували написати «так, як треба» роман про Українську  повстанську армію, він відмовився: «Правду ви мені все одно  не дасте написати, а неправду – не хочу!»

Творча спадщина  Олеся Гончара відома й шанована в усьому світі. Його твори перекладено більш як 40 мовами. Свідченням висо­кого авторитету Олеся Гончара не лише в Україні стало при­судження йому Міжнародним Біографічним центром у Кемб­риджі (Англія) почесного титулу «Інтелектуал світу 1993 року».

 Лубенська міська бібліотека для дорослих ім. В. Леонтовича запрошує   усіх зацікавлених цією непересічною особистістю  переглянути експозицію книжкової виставки «Олесь Гончар у духовному просторі України». Чекаємо на Вас.

 

 

 

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар